Vasario 5d. vykusiame paplūdimio regbio „TOP“ lygos II etape „VRA-Tomosta“ užėmė 3 vietą.

273487276_4888119264588617_7962534915394009002_nVasario 5d. įvyko antrasis paplūdimio regbio “TOP” lygos etapas. Vilniuje “Smėlio arenoje” varžėsi šešios Lietuvos komandos: Klaipėdos „Kuršiai-Inbank Beach rugby team“, Vilniaus „VRA-Tomosta“ ir „Geležinis vilkas“, Šiaulių „Baltrex dubleriai“, „Vairas-Kalvis-Jupoja“ ir „Baltrex-Šiauliai“. Finale rezultatu 6-4 pergalę šventė Šiaulių „Vairo“ regbininkai įveikę Šiaulų „Baltrex“ ekipą. „VRA-Tomosta“ užemė 3vietą įveikę „Kuršiai-Inbank beach rugby team“ rezultatu 6-4.

Be trijų pagrindinių žaidėjų rungtyniavusi “VRA-Tomosta” ekipa pirmoje dvikovoje prieš Klaipėdos “Kuršiai-Inbank beach rugby team” atrodė kiek išsiderinę ir nenusiteikę kovai. Atkakliose varžybose akademikai nusileido didelę patirtį paplūdimio regbyje turintiems “Kuršiams” 5-6 (3-3). Antrosiose varžybose regbio mylėtojai galėjo išvysti Vilniaus derbį tarp „VRA-Tomosta“ ir „Geležinis Vilkas“ ekipų. Po pirmo kėlinio akademikai pirmavo rezultatu 3-1, tačiau antrajame kėlinyje „Geležinis vilkas“ grįžo į rungtynes ir nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinės atakos metu. „VRA-Tomosta“ ekipa šventė pergalę prieš „Geležinį Vilką“ rezultatu 5-4. Savo grupėje akademikai liko antri ir pateko į pusfinalį.

Pusfinalyje „VRA-Tomosta“ susitiko su Šiaulių „Baltrex“ ekipa. Pirmajame kėlinyje praleisti 5 žeminimai leido „Baltrex“ ekipai susikrauti 4 taškų pranašumą. Antrajame kėlinyje „VRA-Tomosta“ regbininkams nepavyko atsakyti tuo pačių, tačiau pavyko parodyti charakterį ir rungtynės baigėsi rezultatų 3-8 (1-5) šiauliečių naudai.

Kovoje dėl trečiosios vietos akademikai vėl susitiko su jau gerai pažystamais klaipėdiečiais. Tačiau čia jau pranašumą įrodė „VRA-Tomosta“ regbininkai. Gavę gerą „Kuršiai-Inbank beach rugby team“ regbininkų pamoką, vilniečiai pasirodė daug užtikrinčiau ir iškovojo pergalę rezultatu 6-4  (3-2).

„Pirmosiose rungtynės ne visi mūsų žaidėjai išėjo kovingai nusiteikę, tad rungtynėse su klaipėdiečiais patyrėme pralaimėjimą. Antrosiose rungtynėse su vilku, antrame kėlinyje už nuošalę buvo išvarytas mūsų žaidėjas ir varžovas sugebėjo rezultatą išliginti, o likus minutei grįžo mūsų komandos penktas žaidėjas į aikštę ir rezultatą pavyko persverti bei laimėti rungtynes. Pusfinalyje prieš „Baltrex-Šiauliai“ mūsų komanda pirmame kėlinyje nebesugebėjo tinkamai pasipriešinti ir praleido net penkis žeminimus. Po pertraukos pradėjome iš naujo ir kovingai, tad antrąjį kėlinį pralaimėjome tik 2-3, bet tai buvo vėlu kovoti dėl finalo išėjimo, nes pirmąjį kėlinį prasileidome net penkis žeminimus. Dėl trečios vietos susitikome su klaipėdiečiais ir rungtynes pradėjome grubiomis klaidomis, pralaiminėjome 0-2, bet po to atsitiesėme ir pradėjome daugiau kontroliuoti kamuolį bei gynyboje dirbti aktyviau.

Šį antrą turą lėmė tai, kad komanda prieš savaitę turėjo savo klubo 2021 m. uždarymą ir nežaidė keturi pagrindiniai žaidėjai, tad teko žaisti kita sudėtimi.

Vis dėl to noriu pagirti savo komandos žaidėjus už ryžtą kovoti iki galo ir stengtis atsitiesti bei laimėti rungtynes.“ – komentavo „VRA-Tomosta“ vyriausiasis treneris Vidmantas Valys.

Geriausių „VRA-Tomosta“ žaidėju išrinktas Aurimas Streckis.

Paskutinis ir lemiamas III paplūdimio „Top“ lygos etapas vyks vasario 19d. Kaune. Kviečiame visus palaikyti „VRA-Tomosta“ ekipos kovojant dėl aukščiausių vietų ir stebėti renginį „facebook“ puslapyje Lietuvos regbis.