Jaunučių varžybos Jurbarke

Gegužės 30 d. „SM Tauras-VRA“ dvi jaunučių komandos važiavo į Jurbarką, kur vyko Lietuvos jaunučių pirmenybės, I turas.

SM „Tauras“-„VRA“ jaunučių A komanda

SM „Tauras“-„VRA“ jaunučių A komanda

Jaunučių A grupėje 11 komandų buvo suskirstytos į 4 grupes. Pirmas rungtynes SM „Tauras“-„VRA“ žaidė su Kauno SM „Gaja“ komanda. Jaunučiai A buvo nusiteikę laimėti, į rungtynes įsijungė ir naujokai, komanda žaidė puikiai. Rungtynės laimėtos rezultatu 20-5. Antras rungtynes jaunučiai žaidė su Klaipėdos „RK Kovas“ komanda dėl patekimo į finalinį ketvertą. Rungtynės laimėtos rezultatu 25-10. Trečiosios rungtynės vyko tarp Vilniaus SM „Tauras“-„VRA“ ir Vilniaus SM „Tauras“-„Geležinis vilkas 1“ komandų. Varžybos vyko dėl patekimo į finalą, buvo įnirtingos, tačiau teko nusileisti varžovui, VRA jaunučiams nepavyko pelnyti nei vieno taško, rungtynės pralaimėtos rezultatu 0-45. Ketvirtas rungtynes jaunučių A komanda žaidė su Šiaulių „Regbio akademija-Kalvis“. Rungtynes laimėjo rezultatu 20-5.

SM „Tauras“-„VRA“ jaunučių B komanda

SM „Tauras“-„VRA“ jaunučių B komanda

Jaunučių B grupėje 15 komandų buvo suskirstytos į 5 grupes. Pirmas rungtynes jaunučių B komanda žaidė su Jurbarko komanda „KKSC-Lūšis“. Rungtynes laimėjo rezultatu 10-5 (pirmas kėlinys 0-5). Antras rungtynes vilniečiai žaidė su Šiaulių „Regbio akademija-S. Kukulskio mokykla“ 1 komanda. Rungtynes pralaimėjo rezultatu 45-5 (pirmas kėlinys 20-5). Trečiosios rungtynės vyko tarp Vilniaus SM „Tauras“-„VRA“ ir Vilniaus SM „Tauras“-„Geležinis vilkas 2“ komandų. Jaunučiai B gynėsi puikiai, rungtynes laimėjo rezultatu 40-5 (pirmas kėlinys 20-0). Savo grupėje jaunučiai B užėmė II vietą ir liko kovoti dėl V-VIII vietos. Ketvirtas rungtynes VRA žaidė su B grupės II vietos laimėtojais, Šiaulių „Regbio akademija-Salduvė“ komanda. Rungtynes pralaimėjo rezultatu 20-10 (pirmas kėlinys 10-5). Penktas rungtynes jaunučių B komanda žaidė dėl VII-VIII vietų su Šiaulių „Regbio akademija- S. Kukulskio mokykla“ 2 komanda. Rungtynes laimėjome rezultatu 40-10 (pirmas kėlinys 20-5).

„SM Tauras-VRA“ jaunučių A komanda iškovojo III vietą. Geriausiu žaidėju varžybose išrinktas – Daigar Kasparovič. „SM Tauras-VRA“ jaunučių B komanda iškovojo VII vietą. Geriausiu žaidėju varžybose išrinktas – Viltautas Gudaitis.

Į Jurbarką jaunučių B komanda vyko nepilnos sudėties. Teko vykti su penkiais žaidėjais ir tikėtis, kad kažkuri komanda atsiveš daugiau žaidėjų ir pagelbės mūsų komandai, tikėjosi treneris V. Valys. Šiaulių „Regbio akademija-Salduvė“ komanda, sutiko pagelbėti VRA. Nors ir šiauliečiai neturėjo daug atsarginių žaidėjų, bet suprato mūsų padėtį ir paskolino savo žaidėjus, – kalbėjo treneris. V. Valys nuoširdžiai dėkoja Šiaulių komandos treneriui Sauliui Verteliui už supratimą ir pagalbą mūsų komandai. Treneris dėkoja ir visiems tėveliams, kurie vyko kartu ir pagelbėjo komandai rungtynių metu.