LIETUVOS REGBIO ŽVAIGŽDŽIŲ DIENA

2020-10-10 Nr.35aSpalio 10 d., po septynerių metų pertraukos, įvyko renginys „Lietuvos regbio žvaigždžių diena“. Linas Naujalis (Kauno „Ąžuolo“ regbio komandos vyrų treneris) pasiūlė atgaivinti ir surengti užmirštą renginį „Lietuvos regbio žvaigždžių diena“. Deja, bet jam teko išvykti darbo reikalais ir tą idėją bei iniciatyvą ėmėsi įgyvendinti Lietuvos regbio čempionatų koordinatorius Justinas Vasiliauskas bei kiti savanoriai kurie jam talkino. Buvo sudarytas trenerių štabas, kurie ir diskutavo, kaip suburti dvi stiprias „Lokių“ (dauguma žaidėjų buvo iš Šiaulių „Baltrex“ ir „Šauliai“ bei Vilniaus „Vilniaus regbio akademijos“ komandų) ir „Stumbrų“ (dauguma žaidėjų buvo iš Šiaulių „Vairas“, Kauno „Ąžuolas“ bei Vilniaus „Geležinis Vilkas“ komandų) komandas. Iš „Vilniaus regbio akademijos“ pateko penki žaidėjai: į „Lokių“ 2020-10-10 Nr.7komandą pateko Karolis Mikelaitis, Julius Melnikas, Zigmas Kleiza ir Danas Karapetjanas, o į „Stumbrų“ komandą pateko Mantas Butkevičius. „Lokių“ komandos trenerių štabe buvo ir vyr. treneris Vidmantas Valys.

„Žvaigždžių dienai“ regbininkai pradėjo ruoštis dar praėjusį savaitgalį. Į treniruočių stovyklą Šiauliuose atvykusius 60 geriausių regbininkų treniravo „Lokių“ treneris Edmundas Ščavinskas ir „Stumbrų“ treneris Gediminas Marcišauskas.

Renginys prasidėjo nuo konkursų. Buvo organizuojami du konkursai: „Įgūdžių“, „Taiklioji koja“. „Įgūdžių“ konkurse dalyvavo Danas Karapetjanas ir Julius Melnikas. Julius 2020-10-10 Nr.8Melnikas konkurse iškovojo trečia vietą. Konkurse „Taiklioji koja“ dalyvavo Mantas Butkevičius, kuriam pritruko vieno taiklaus smūgio, kad patektų į finalą, jis surinko 9 taškus ir užėmė trečią vietą.

Danas Karapetjanas jau nuo pirmų minučių žaidė su „Lokių“ komanda regbio aikštėje. Danas žaidė visas rungtynes be keitimo. Pirmas kėlinys „Lokiams“ nebuvo ne itin sėkmingas, nes jis buvo pralaimėtas 19-5. Kiti VRA žaidėjai į aikštelę išėjo antrame kėlinyje ir sužaidė puikiai, „Lokių“ pagrindinis treneris Ntandu Manjoša (Biza) gyrė sportininkus už puikius griebimus ir perimtus kamuolius, daug pagyrų sulaukė Zigmas Kleiza ir Karolis Mikelaitis.

2020-10-10 Nr.27Didžiosios pertraukos metu bus apdovanoti ir pagerbti suaugusių, vaikų ir jaunių pirmenybių prizininkai. Po įtemptos kovos „Lokiai“ nugalėjo „Stumbrų“ komandą 29-26. Po rungtynių „Lokių“ komandai buvo įteikta nugalėtojų taurė, o nugalėtojų komandoje geriausių žaidėjų buvo pripažintas Žygimantas Radžius.

Šis renginys buvo skirtas ir naujam Lietuvos R15 vyrų rinktinės formavimui. Naujasis rinktinės treneris jau artimiausiu metu pakvies geriausius žaidėjus į Lietuvos nacionalinę rinktinę, kuri spalio 24 d. žais Europos čempionato rungtynėms su Ukraina.

Evaldo Černiausko foto

TV3 žinių apžvalga