Pralaimėtos varžybos Vilniuje

Rugsėjo 8 d. Vilniuje, „Geležinio Vilko“ stadione, vyko Lietuvos vaikų ir jaunučių regbio pirmenybių IV turas. „Vilniaus regbio akademijai“ atstovavo jaunučių komanda, kurią treniruoja treneris Erick Monteiro Quirino. Varžybose dalyvavo devynios komandos. Jaunučiai žaidė ketverias varžybas.

VRA jaunučiai A pirmąsias varžybas žaidė su Plungės „SRC“ komanda. Teko nusileisti varžovams, varžybos pralaimėtos, rezultatu 5-35. Antrosios varžybos vyko su Šiaulių „Regbio akademija-Jovaro progimnazija“, deja rezultatas ne VRA naudai. Varžybų rezultatas 0-60, šiauliečių pergalė. Trečias varžybos žaidė su Regbio klubu „Klaipėdos Kovas“. Varžybų rezultatas 5-40, klaipėdiečių pergalė. Paskutiniąsias varžybas žaidė su Jurbarko regbio komanda „KKSC-Lūšis“, varžybos pralaimėtos rezultatu 0-40, jurbarkiečių pergalė. Bendroje įskaitoje VRA jaunučių A komanda liko paskutinėje vietoje (užimta IX vieta).

Geriausiu Jaunučių A žaidėju varžybose pripažintas Matas Dubrovnikas. Pasak trenerio Ericko, komandai trūko susitelkimo, buvo praleistų kamuolių, taip pat buvo sunkumų gynybos srityje. Komanda jautė didelį spaudimą iš varžovų. Jaunučiams buvo sunku žaisti, kai sąstate buvo jaunesnių, o tuo pačiu ir silpnesnių žaidėjų. Geriausiu Jaunučių B žaidėju varžybose pripažintas Zenonas Petrauskas.

Deja, vaikų komanda, treniruojama Erikos Šimkonytės nesusirinko. Į varžybas vyko tik du žaidėjai, kurie prisijungė prie Šiaulių komandos. Varžybų metu pasižymėjo Adrijus Žepnickas.