Regbio stovykla Anglijoje

2019-08-17 Nr.6Rugpjūčio 17-25 dienomis į „Leicester Tiger“ organizuojamą regbio stovyklą vaikams Anglijoje išvykstą trys „Vilniaus regbio akademijos“ sportininkai: Matas Žalandauskas, Arijus Traigys ir Kajus Kareiva. Kaip jaunieji sportininkai susiorganizavo, ir kaip jiems pavyko viską susiderinti, kalbiname vyr. trenerį Vidmantą bei vaikų tėvelius. O jauniesiems sportininkams regbio stovykloje linkime kuo geriausios kloties.

Regbio treneris Vidmantas

Mantas ButkevičiusPrieš kelis metus į „Leicester Tiger“ stovyklą buvau išsiuntęs Mantą, kuriam Anglijoje padėjo didžiausias mūsų entuziastas ir pagalbininkas Gintaras Šimanskis. Mes jau seniai su juo bendraujame ir kalbėjomės apie organizuojamas regbio stovyklas Anglijoje. Tai jis Mantui parėmė ir padėjo sutvarkyti visus reikiamus klausimus.

Šiais metais daugiau tėvelių įsitraukia į regbio organizuojamas varžybas ar treniruotes, tad išsikalbėjome ir apie regbio vasaros stovyklas užsienyje. Siūliau tikrai pabuvoti tokioje stovykloje, nes Mantas patobulėjo kamuolio perdavimo ir smūgiavimo technikoje, įgavo daug žinių, susirado draugų su kuriais ir dabar dar susirašinėja, pagerėjo ir anglų kalba, tiesiog verta investuoti didelius pinigus į tai, ką gauna pats žaidėjas.

Mane daugiau nustebino pačių tėvelių organizuotumas. Būdamas Norvegijoje sužinojau iš Mato mamos, kad jie dar su keliais žaidėjais išvyksta į „Leicester Tiger“ stovyklą, tai mane ir nustebino, kad tėveliai sugeba patys išsiaiškinti ir susiorganizuoti tokią kelionę vaikams.

Iš pačių žaidėjų lauksime su nekantrumu naujienų.

Mato tėveliai

2019-08-17 Nr.2aGavusi el. paštu informaciją su prierašu, „gal būtų įdomu“, trumpai paskubomis permečiau akimis: stovykla Anglijoje … trenerio komentaras, jog tikrai verta, ir grįžau prie kasdienių darbų. Matas kaip tik buvo sporto salėje, kur keliauja, kai tik gali, nes nors lanko regbį tik nuo 2018 m. rugsėjo, motyvacija tokia didelė, kad net nereikia skatinti, visa tai trenerių Augustino ir Vidmanto dėka. Jam grįžus papasakojau, kad yra tokia galimybė, pirmas jo klausimas buvo, o kas dar važiuos? Jis puikiai kalba angliškai, yra komunikabilus, lengvai užmezga naujas pažintis, tačiau paatviravo, kad bent vienas draugas būtų puiku. Beveik tuo pat metu paskambino Kajaus mama Monika su klausimu, ar leidžiam? Tuomet susiradau Arijaus tėčio Daliaus kontaktus, nes mačiau, kad buvo laiško kopijoje. Susikūrėme grupę Facebook’e ir ėmėme dalintis mintimis. Kadangi mano sesuo gyvena ir dirba Kembridg’e Anglijoje, paprašiau jos pagalbos derantis su stovyklos atstovais dėl kainos, kuri tikrai nebuvo maža – 465 svarai vaikui tik stovykla, neskaitant lėktuvo bilietų ir kitų išlaidų draudimui, kišenpinigiams. Prisistatėme kaip vykstanti grupė ir gavome 66 svarų nuolaidą kiekvienam vaikui. Tuomet per vieną vakarą radau lėktuvo bilietus, ačiū Kajaus ir Arijaus tėveliams už visapusišką pasitikėjimą ir pritarimą, nes tikrai labai lengvai sutarėme vienbalsiai dėl visų esminių iškilusių klausimų. Kadangi vaikus buvo būtina lydėti, pasisiūliau vykti kartu su jais. Kai jau buvo nupirkti lėktuvo bilietai ir atlikta stovyklos rezervacija, FB grupėje periodiškai aptarinėjome, kokius daiktus sudėti, kur galima nusipirkti reikalingus apsaugų rinkinius, nes jų reikalauja stovyklos vadovybė, taip pat, kokius lankytinus objektus apžiūrėsime, nes skrendame diena anksčiau ir grįšime diena vėliau. Taip pat FB grupė mums pasitarnavo tiesiog vakariniams paplepėjimams apie regbį, apie mūsų komandos tobulėjimo galimybes, apie konkrečiai mūsų vaikų pasiekimus. Šiek tiek jaudinuosi dėl prisiimtos atsakomybės, tačiau, tai bus puiki patirtis, o mūsų vaikams nepamainoma galimybė tobulėti.

Kajaus tėveliai

2019-08-17 Nr.7aTreneris Vidmantas Valys jau turėjo užmezgęs ryšių su „Leicester Tiger“ organizuojama stovykla vaikams, kurie žaidžia regbį, nes prieš keletą metų vyko VRA žaidėjas Mantas ir parsivežė daug įspūdžių ir žaidybinės patirties.

Lygiai prieš metus buvome gavę pasiūlymą iš trenerio Vidmanto vykti į stovyklą. Pradėjome planuoti visą  kelionę, bet deja Kajus patyrė didelę traumą ir visi planai ir svajonės buvo atidėti.

Kajus visada svajojo nuvykti į tokią stovyklą, kur paaugliai atvyksta iš viso pasaulio, ir kuriuos vienija vienas tikslas. Šiemet svajonės tapo realybe ir vėl gavome el. pastą su pasiūlymu vykti į „Leicester Tiger“ organizuojamą stovyklą.

Su tėveliais susikūrėme grupę ir pradėjome organizuoti kelionę. Padedami Mato mamos ir jos sesers nusipirkome bilietus į stovyklą ir susiorganizavome kelionės smulkmenas.

Labai džiaugiamės turėdami galimybę išvykti į tokio aukšto lygio regbio stovyklą Londone. Tikimės sugrįžti techniškai patobulėję žaidime ir pasikrovę bagažą žinių.

Labai Ačiū Reginai ir jos sesei. Dėkinga Daliui už visapusišką sutarimą. Ir didžiausias AČIŪ Vidmantui už suteiktą galimybę.

Arijaus Tėveliai

2019-08-17 Nr.3aBeveik lygiai prieš metus mūsų sūnus, šeimos draugų skatinamas, nuėjo tik apsižvalgyti, kaip gyvai atrodo regbio aikštė ir vaikinai, praktikuojantys šią sporto šaką. Žingsnis po žingsnio treniruotės ir varžybos įgavo pagreitį, o namuose vietos atsirado ir regbio atributikai. Laisvalaikio metu važiuojant į gamtą, tarsi šeimos narys keliauja ir regbio kamuolys. Taigi laisvalaikis tapo dar aktyvesnis, nes prie žaidimo su regbio kamuoliu prisijungia didžioji dalis laisvalaikį leidžiančių asmenų, o Arijus jau dalina patarimus, kaip mesti kamuolį, kaip gaudyti jį iš oro.

Tiesa, ši sporto šaka nebūtų pati viena tiesiog įtraukusi, jeigu ne trenerių pastangos. Vidmanto atsidavimas už ir šalia aikštės ribų, Augustino, Algimanto ir Erikos dėmesys vaikams, komandos draugų šūksniai, vyresniųjų žaidėjų padrąsinimas ir pamokos, Vakario ir Vinco tėvų padrąsinimai per varžybas, mūsų giliu įsitikinimu, vaikus papildomai motyvuoja, o griežtesnis trenerių žodis ar pastabos prisideda prie auklėjimo tapti dorais asmenimis. Vien ko vertas Vidmanto monologas per varžybas su Šiaulių komanda, kuris VISŲ balsų stygų pagalba palaikė vaikinus ir parodė, kad netoleruos žaidimo ne pagal taisykles. Pagarba aikštelėje ir kova iki galo, manau, Arijui tiko ir prilipo.

Varžybų maratonas už savo amžiaus ir vyresnius jaunuolius įkvėpė stimulo daugiau skirti laiko įgūdžiams tobulinti. Tad sezono pabaigoje Vidmanto paminėta informacija apie stovyklą Šiauliuose Arijaus akyse įžiebė kibirkštį, tačiau vasaros savaitgaliai ir šeimos atostogos būna planuojami iš anksto ir persiplėšti ne visada pavyksta. Taip nutiko ir šį kartą – stovyklos laikas dubliavosi su šeimos atostogų užsienyje planais, tad liko sūnui pasakyti, jog galbūt kitais metais…

Sužinojęs, jog Arijui stovykloje apsilankyti nepavyks, Vidmantas pradžioje nedrąsiai užsiminė apie stovyklą Jungtinėje Karalystėje. Žodis po žodžio teorinė galimybė virto diskusija, pasiklausėme apie Manto patirtį šioje stovykloje ir pasąmonėje tikrai planų nenubraukėme, bet vieno vaiko nelabai norėjome leisti į svetimą šalį – atostogas buvome išnaudoję, palydėti kartu iki stovyklos negalėjome, o pasitinkančių asmenų UK taip pat neturėjome. Tačiau vis tiek peržiūrėjome internetinį tinklapį ir informaciją apie stovyklos vietą bei datas. Stovyklos laikotarpis taip pat nedžiugino, nes rugpjūčio antroje pusėje yra dukros mažasis jubiliejus, o jai visi buvome pažadėję, jog gimtadienio proga visa šeima kartu vyks į Paryžių ir būtinai bent dienai aplankys Disneyland‘ą. Tad viskas pamažu nuslinko į antrą planą, o mes panirome į artėjančių atostogų planavimą.

Bet turbūt dėl Vidmanto „kaltės“ laiškas apie stovyklą buvo išsiųstas dar keliems komandos draugams ir… visai netikėtai vieną dieną gavome žinutę iš Mato mamos su klausimu – ar Arijus planuoja išvyką į UK stovyklą? Toliau sekė pokalbis telefonu, norinčių keliauti tėvelių grupės sukūrimas internetinėje erdvėje, susirašinėjimas žinutėmis ir planai po truputį pradėjo virsti realybe. Po tėvelių diskusijų tapo aišku, kad klubą „Vilniaus Regbio Akademija“ atstovaus Matas, Kajus ir Arijus. Šeimos planai rugpjūčio mėnesiui lengvu bendru vienbalsiu sutarimu buvo nukelti į rugsėjo pradžią, negalėjome nepasinaudoti tokia netikėta proga leisti pasisemti regbio pradininkų patirties.

Tiesa, šioje vietoje reikia būtinai nulenkti galvą Mato tėvams, o dar tiksliau Mato mamai Reginai ir jos sesei, kurios nusprendė palydėti vaikus! Net neabejoju, kad jeigu ne Reginos iniciatyva ir pasiaukojimas, stovyklos planai būtų likę tiesiog planais. Taip pat dėkojame Kajaus mamai Monikai, kuri pati asmeniškai rūpinasi sūnaus kelionės detalėmis!

Malonu, kad kelionės planavimas papildomai suartino ir sportuojančių vaikų tėvus, nes planavimas, susirašinėjimas apie būtinus daiktus, dokumentus kartais išsiplėsdavo į ilgą diskusiją apie vaikų motyvaciją ir auklėjimą. Neabejoju, kad ši stovykla ne tik suartins komandos draugus, bet tikrai padės jaunuoliams pasisemti ir patirties, kuria, grįžę į Vingio parko stadioną, su malonumu pasidalins su likusiais komandos draugais ir treneriais.

Taigi tariame nuoširdų ir garsų AČIŪ visiems, kurie išplatino žinutę apie stovyklą, pasidalino patirtimi, padrąsino vaikus ir juos lydės kelionės metu!!!