Jaunimo regbio-7 čempionatas
Vilniaus "SM Tauras-VRA komanda"

Vilniaus „SM Tauras-VRA“ jaunimo komanda

2019 m. gegužės 8 d. Šiaulių Zoknių regbio stadione vyko 2019 m. Lietuvos jaunimo regbio-7 čempionato I etapas. Dalyvavo 6 komandos, buvo sudaryti du pogrupiai, po tris komandas. Treneris Vidmantas Valys į čempionatą vyko su Jaunimo komanda Vilniaus SM „Tauras-VRA“.

Vilniaus SM „Tauras-VRA“ jaunimo komanda pirmąsias rungtynes žaidė su Plungės SRC komanda ir rungtynes laimėjo rezultatu 26-5. Antrąsias rungtynes žaidė su Klaipėdos komanda „Klaipėdos kovas“. Rungtynės buvo sėkmingos, SM „Tauras-VRA“ jaunimo komanda antrąsias rungtynes laimėjo rezultatu 38-7. Savo grupėje vilniečiai užėmė pirmąją vietą ir pateko į pusfinalį.

Geriausias komandos žaidėjas Mantas Butkevičius

Geriausias komandos žaidėjas Mantas Butkevičius

Trečiąsias pusfinalio rungtynes komanda žaidė su Šiaulių sporto gimnazijos komanda, tačiau rungtynes pralaimėjo rezultatu 10-34. Pralaimėjimas lėmė tai, kad komanda nepatekome į finalą ir liko žaisti dėl trečios vietos. Ketvirtąsias rungtynes, dėl trečios vietos, SM „Tauras-VRA“ žaidė su Plungės SRC komanda. Po sunkios kovos rungtynes laimėjo rezultatu 26-19.

Geriausiu žaidėju šiose varžybose pripažintas Mantas Butkevičius. Vilniaus SM „Tauras-VRA“ jaunimo komanda regbio-7 čempionate užėmė trečią vietą. Sekančios varžybos komandos laukia Vilniuje, Vingio parke, kur gegužės 29 d. vyks 2019 m. Lietuvos jaunimo regbio-7 čempionato II etapas.