Triuškinanti pergalė Jonavoje 5-53

2017-05-30 Nr.2Po pralaimėtų rungtynių su Šiaulių „RK Šiauliai” akademikai įtemptai ruošėsi antrajam šiuo metų Lietuvos regbio taurės Pietų diviziono susitikimui su Jonavos „Tauras-Skorpionas brum brum” komanda.

Tas pasirengimas nenuėjo perniek. Jau 4-ą minutę kapitonas Augustinas Terleckas pramušė skylę šeimininkų gynyboje ir pelnė pirmąjį žeminimą iš devynių. Po žeminimą pirmajame kėlinyje dar pelnė Eimantas Badaška, Domantas Alenskas ir Albert Paškevič. Dvi Badaškos realizacijos buvo taiklios. Įpusėjus rungtynėms „VRA-Tomosta” pirmavo 0-24.

Antrame kėlinyje žeminimo teko kiek palaukti, bet praėjus dešimčiai minučių penkis taškus Akademijai pelnė Mantas Visminas. Dar po 15-os minučių antrąjį žeminimą atliko 2017-05-30 Nr.3A.Terleckas. Deja, abu kart realizacijos smūgiai buvo netikslūs. Likus vos 10 minučių „Tauras-Skorpionas brum brum” galiausiai išsirašė į savo sąskaitą paguodos žeminimą. Jį pelnė Vilius Jokūžys.

Į šį paskutinį pasispardymą akademikai sureagavo be gailesčio ir per likusias minutes kamuolį varžovų įskaitiniame plote prispaudė tris kartus. Pasižymėjo Lukas Damulis, Aurimas Streckis ir Edmundas Grybauskas. Du kartus taikliai realizacijos smūgius atliko legionierius Jeanlou Devaux. Rungtynės baigėsi vienareikšmišku rezultatu 5-53. Geriausiu rungtynių žaidėju „VRA-Tomosta” pripažintas Domantas Alenskas.

Daugiau nuotraukų: 1, 2, 3, 4 ir 5