Viktorina „ Žinai žodį – rasi kelią“

2014-01-30 Nr-1Sausio 30 dieną Minties globos namų antros grupės auklėtojos organizavo edukacinę viktoriną „Žinai žodį – rasi kelią“. Į šventę buvo pakviesti ir regbio treneriai. Tačiau, kadangi šventė vyko dienos metu, o dauguma treneriukų dirba, Vidmantui kompaniją palaikyti sutiko Rita.

Atvykę į šventę jie nesitikėjo, kad teks dalyvauti pačioje viktorinoje. Salėje susirinko vaikai, kurie tuo metu buvo globos namuose ir auklėtojos. Viktorinoje dalyvauti buvo pakviesti visi mokyklinio amžiaus vaikai. Jų buvo 12. Vaikai buvo padalinti į keturias grupes. Kiekvienai grupei padėti buvo pakviesti Vidmantas su Rita ir dar dvi auklėtojos. Vidmantas prisijungė prie komandos kurios kapitonas buvo Karolis, o Rita pas berniukus kurių komandoje buvo regbistai Serioža ir Viktoras. Kitas dvi komandas sudarė mergaitės: vienoje jų buvo Marija ir Violeta ir vyresniųjų komandoje nauja mūsų regbio šeimos narė Viktorija.

2014-01-30 Nr-6Pirma užduotis buvo sugalvoti komandai pavadinimą. Čia įvyko nesusipratimas: abi berniukų komandos panoro vadintis Mustangais. Bet nesusipratimas buvo išspręstas ir Karolio komanda pasivadino VRA mustangais, o Seriožos komanda Greitaisiais mustangais.

Viktorinoje buvo pateiktos trys pakankamai sudėtingos užduotys: iš ilgo žodžio sudaryti kuo daugiau žodžių, Alies užduotis ir kryžiažodis. Komandos labai stengėsi gauti kuo daugiau taškų, tačiau visus aplenkė vyresniosios merginos ir laimėjo viktoriną. Antrą vietą laimėjo kita mergaičių komanda. O berniukų komandos su savo pagalbininkais liko 3 ir 4 vietose. Tačiau pralaimėjusių nebuvo, kadangi apdovanojimai buvo skirti visoms komandoms.

Po viktorinos Viktorija su drauge pakvietė svečius į grupę ir pasiūlė pasivaišinti jų pačių keptu, be galo skaniu pyragu su kava.

Esame labai dėkingi vaikams, kad pakvietė į šventę ir auklėtojoms, kad organizavo šią viktoriną. Labai smagu žinoti, kad vaikai yra lavinami ir šioje veikloje labai aktyviai dalyvauja suaugę žmonės, kuriems tikrai rūpi šių vaikų gerovė. Ačiū Jums visiems.