Akademikų kovinė dvasia triumfavo 40-33

2018-06-30 Nr.3Šeštadienį paskutinėse, lemiamose Lietuvos regbio taurės Pietų diviziono rungtynėse „VRA-Tomosta” nugalėjo Vilniaus „Geležinį vilką” ir tapo turnyro čempionais. Aršioje kovoje liejosi emocijos, o pirmaujanti komanda keitėsi net kelis kartus. Vilkai 21-22 pirmavo po pirmo kėlinio, bet akademikai sugebėjo susitelkti ir išplėšti pergalę.

Kaip ir prieš dvi savaites, pirmieji susitikime taškus pelnė „Geležinis vilkas”, pasinaudojęs sumaištimi po pradinio smūgio. Pasižymėjo Algirdas Sakalinskas. Realizavo Ervidas Bakutis. Akademija netruko atsakyti tuo pačiu. Skylę varžovų gynyboje pramušė grumtynės, kurių smaigalyje atsidūrė Audrius Žeimys ir prispaudė kamuolį įskaitiniame plote. Realizaciją taikliai atliko Albert Paškevič. Dar po penkių minučių akademikai išsiveržė į priekį. Žemino Domantas Stravinskas, o du taškus pridėjo Edmundas Grybauskas.

2018-06-30 Nr.7Šios persvaros šeimininkams nepavyko išlaikyti. „Vilkų” gauja metėsi į puolimą ir 33-ą minutę jau pirmavo 14-22. Žeminimus pelnė Ross Colin Bennie Coulson ir Laurynas Marcinkus. Realizaciją ir baudos smūgį tiksliai atliko Ervidas Bakutis. Akademikams nesisekė išlaikyti drausmės ir geltoną kortelę užsidirbo Domas Aškelovičius, kurios netektis dar apsunkino komandos padėtį. Baigiantis kėliniui jausmų nesutvardė grumtynių saugai. Teisėjas Donatas Šernas buvo priverstas iš aikštės išvaryti tiek Artūrą Miežį, tiek „vilką” Kristianą Jakubą. Sumaištimi pasinaudojo Povilas Čabaniukas ir prasprukęs pro gynybinę liniją pelnė žeminimą. Albert Paškievič pelnė realizaciją, sumažindamas skirtumą iki 21-22.

2018-06-30 Nr.6Antras kėlinys prasidėjo tokiomis pat emocijomis, kokiomis baigėsi pirmasis. 45-ą minutę teisėjas buvo priverstas išvaryti „Geležinio vilko” vėjerio žaidėją Evaldą Širokovą. Netrukus į priekį išsiveržė akademikai. Žeminimą pelnė Arvydas Menkevičius. Albert Paškevič pridėjo du taškus. Trapią persvarą Akademija iššvaistė labai greitai. Žaidėjams trūko drausmės, o teisėjas griežtai juos baudė. Du kartus taikliai baudos smūgius atliko Ervidas Bakutis ir išlygino rezultatą.

Senkant jėgomis vis dėlto stipresni buvo akademikai ir primetė sau palankų žaidimo tempą. Puikiai pasirodė Albert Paškevič žaidęs vėjerio centre. Jis 63-ią minutę išvedė „VRA-Tomosta” į priekį žemindamas ir realizuodamas. Po penkių minučių vėjeris vėl surengė rezultatyvią ataką. Albert Paškevič pelnė penkis taškus. Po šio žeminimo 2018-06-30 Nr.8akademikai patikėjo savo pergale ir atsipalaidavo. „Vilkai” iškart pasinaudojo pasitaikiusia proga. Antrą kartą kamuolį Akademijos įskaitiniame plote prispaudė Laurynas Marcinkus, sumažinęs skirtumą iki septynių taškų arba vienos rezultatyvios atakos. „VRA-Tomosta” persigrupavo ir likusias penkias minutes laikėsi iš paskutiniųjų. Teisėjo švilpukas patvirtino Akademijos pergalę rezultatu 40-33.

Džiaugsmo šūksniai užpildė visą Vingio aikštyną. Akademikų prakaitas išlietas treniruotėse per pastaruosius dvejus mėnesius atsipirko. Dabar jų laukia vasaros pertrauka ir daug sunkesnės kovos Lietuvos regbio čempionate rudenį. Klubas dėkoja rėmėjams už suteiktą pasitikėjimą ir finansinę paramą siekiant taurės.

Daugiau nuotraukų ir video