Antra pergalė Vilniaus derbyje 26-15. Po savaitės kova dėl 5-os vietos
Vilniaus "VRA-Tomostos" vyrų komandos pergalė

Vilniaus „VRA-Tomostos“ vyrų komandos pergalė

Lietingą ir šaltą šeštadienio popietę Vilniaus regbio akademijoje degė ryžtu. Nuo pirmų minučių aikštėje dominavo viena komanda. Vilniaus „Geležinis vilkas” buvo uždarytas savo aikštės pusėje, klydo ir prasirenginėjo. Varžovų laimei pirmieji trys Manto Butkevičius baudos smūgiai buvo netikslus.

Tik įpusėjus kėliniui Akademijai galiausiai pavyko pralaužti gynybinę liniją. Šįkart akademikai įžaidė kamuolį po baudos ir keliomis puolimo bandomis nusirito į varžovų įskaitinį plotą. Žeminimą pelnė Tomas Kušlevič. Mantas Butkevičius realizavo.

Šeimininkų nuostabai, „Vilkas” atsakė žaibiškai. Po pradinio smūgio parėmę kamuolį jie sugebėjo porą minučių išlaikyti žaidimo kontrolę ir surezgė rezultatyvią ataką. Gražų komandinį veiksmą prispaudimu užbaigė Dovydas Taujanskas. Realizacija buvo netaikli.

Supykę dėl prarastos persvaros akademikai vėl užspaudė varžovus. 33 minutę Mantas Butkevičius pataikė pirmą baudos smūgį ir pridėjo tris taškus į VRA-Tomosta sąskaitą. Spaudimas nesiliovė ir šeimininkai žaidimą kontroliavo. Deja, teritorinės persvaros nepavyko paversti taškais. Klysdami akademikai patys padėjo „Vilkui” apsiginti, kėlinys baigėsi rezultatu 10-5.

Svečiai „Geležinis vilkas” paprašė ilgesnės pertraukos ir aikštę grįžo nusiteikę kovoti. Pirmuosius taškus antrajame kėlinyje baudos smūgiu pelnė Mantas Butkevičius, bet 54 minutę „Vilkas” atsakė tuo pačiu ir išlaikė penkių taškų skirtumą 13-8.

Užsivedę svečiai prasiženginėjo, o tuo naudojosi akademikai. Dar vienas taiklus Manto Butkevičiaus smūgis padidino persvarą iki aštuonių.

Akademiko Antonio Ferraros nusižengimą, netyčinį spyrį į varžovą, teisėjas Rimanto Zeringio įvertino geltona kortele. Įgiję kiekybinę persvarą vilkai dirbo atkakliai ir ilgai valdę kamuolį galiausiai jį įnešė į Akademijos įskaitinį plotą. Lengva realizacija prieš pat vartus buvo taikli, o šeimininkų persvara ištirpo iki vieno taško 16-15.

Vilko klaida iškart po pradinio smūgio ir nuošalė po pradinio smūgio suteikė akademikams progą dar kartą atitrūkti. Manto Butkečiaus baudos smūgis 68-ą minutę buvo taiklus. Baigiantis rungtynių laikui ir senkant žaidėjų jėgoms vyko lygus žaidimas. „Vilko” naudai buvo ir dar vienas laikinas išvarymas akademikų gretose. Šiose rungtynėse debiutavęs legionierius iš Namibijos Renier Benade gavo geltoną kortelę už nusižengimą atvirose grumtynėse.

2021-09-18 Nr.2Tiksint paskutinėms sekundėms vilkai užgulė Akademijos įskaitinį plotą, bet gynyba laikėsi tvirtai. Į kraštą perduotą kamuolį nugvelbė Mantas Butkevičius ir nubėgęs visą aikštės ilgį žeminimo ties vartais, tuo sutvirtindamas VRA-Tomostos pergalę. Realizacija buvo taikli. Rungtynėse baigėsi rezultatu 26-15. Geriausiu „VRA-Tomosta“ komandos žaidėju išrinktas – Mantas Butkevičius

Po rungtynių treneris Vidmantas Valys gyrė komandą: „Nuo pat pirmo kėlinio žaidė kovingai ir užtikrintai dirbo gynyboje. Treniruotėse atidirbome gynybą, kad nedarytume nuošalių. Atsakingiau kontroliavome kamuolį, nebemetėme bet kokių perdavimų. Padarėme ir varžovui staigmenų – organizavome užribio rikiuotes, molus ir net įžaisdami kamuolį iš baudos žaidėme jau kitaip. Gaila, kad vėl nepavyko išvengti geltonų kortelių, bet komanda atsilaikė, apsigynė ir parodė charakterį. Net žaisdami be žaidėjo galim gerai gintis ir atakuoti bei pelnyti taškus.”

VRA-Tomosta dėl patekimo į rungtynes dėl 5-os vietos laimėjo abu susitikimus su „Geležinio vilko” regbininkais. Bendras susitikimų rezultatas 44-26 (18-11 ir 26-15). Po savaitės Akademija Latvijoje žais pirmąsias rungtynes su Rygos „Miesniki” klubu. Bus proga atsirevanšuoti už prieš mėnesį namuose patirtą skaudų pralaimėjimą 21-20.

Akademikai garsiai sako ačiū savo fanams už karštą palaikymą!

Daugiau nuotraukų iš rungtynių

Rungtynes galite peržiūrėti per nuoroda